dimecres, 24 de març del 2010

El nou repte docent

En la sessió del passat dilluns 15 de març varem assisitr a una conferència sobre les TIC i la seva influència en el món de l'educació.
Actualment, es dóna molta importància o èmfasis a l'aprenentatge i no tant a l'ensenyament com es feia abans. Això és gràcies al canvi que ha ocasionat les TIC en aquest àmbit ja que proporcionen informaicó les 24 hores del dia i alhora modifiquen el concepte de classe.
Evolució dels materials:
Llibre de text > llibre digital> materials digitals
Estioig > ordinador portàtil > programari
Instruments educatius > virtualització (simulació 3D)
Dins les capacitats del material digital trobem xarxes socials que aporten soport, noves idees i acollida als professors. Alhora també proporcionen i fonamenten la interacció, el treball en equip o col·lectiu i la immediatesa de la comunicació.
Pel que fa al programari, torbem un acés fàcil a les eines que necessitem, la qual cosa ajuda al professor a efectuar la seva tasca i a eviatr possibles problemes o inconvenients en l'aula.
Finalment amb la virtualització, trobem possibilitats de treball amb eines de simulació que poden arribar a millorar els resultats ja que conten amb una bona interacció entre els diversos usuaris (això no passa amb la virtualització 2D).
Cal dir que amb aquesta xerrada o conferència varem poder coneixer més a fons les diferents possibilitats que ens ofereixen les TIC en el nostre futur àmbit de treball per tal de garantir un bon assoliment dels conceptes i un bon nivell d'aprenentatge.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada